Yenidoğan bebekler neden ağlar?

Yenidoğan bebekler neden ağlar?

 

Tüm annelerin sanırım ilk isteği ağlamayan, sağlıklı, huzurlu bir bebeğe sahip olmaktır. Ancak yenidoğan bebeklerde ağlamak, öncelikle sıklıkla beslenme ihtiyacı olduğu için çok doğaldır. Dünyaya alışma evrelerinde çok uzun zaman memede kaldıkları için hava yutarlar ve sindirim sistemleri tam oluşmadığı için de midelerinde gaz oluşur.

 

Her emzirme sonrası bebeğinizin gazını alarak, bu ağlamaları en aza indirebilir ve bir sonraki beslenme saatine kadar sakin kalmasını sağlayabilirsiniz

 

İlk 2 hafta sonrası başlayan ve genelde 4. ayda biten, çığlık benzeri ağlama krizleri kolik olarak bilinir. Kolik ağlamaları genelde akşam saatlerinde olur ve bebekler ağrısı var gibi ağlarlar.

 

Bu zamanlarda bebeğin karnına masaj yapmak, kucakta dolaştırmak veya yavaşça kucakta sallamak, hafif bir sırt masajı için yüzüstü uzatmak, araba ile gezdirmek, kalp atışına benzer hafif, ritmik ve sakinleştirici sesleri çalmak (Bu ritmik sesler aralıksız ses çıkaran makinelerin sesleri, tekrarlanan dalga, rüzgar uğultusu, yağmur, su damlaması sesleri, ya da özel hazırlanmış kolik bebek müzikleri olabilir.) bebeğinize iyi gelecektir.

 

Yine bu dönemde anne sütü alıyorsa annenin gaz yapıcı gıdaları tüketmemesi ve doktorunuzun önereceği gaz giderici damlalarda verilen öneriler arasındadır 🙃 Küçük mucizenizle geçireceğiniz, çok güzel günler dileğiyle.

 

Etiketler: Yenidoğan bebekler neden ağlar?
Aralık 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR